5 Slimme tips om alles uit uw printer te kunnen halen

19-02-2016 14:48

Wilt u alles uit uw printer halen, om slim gebruik te maken van uw inktpatronen of toner en vanaf verschillende apparaten te kunnen printen? Wij zetten 5 tips voor u op een rij, om uw printer optimaal te benutten. De eerste tip heeft betrekking op de aankoop van uw printer. Denk goed na over hoe u deze zal gaan gebruiken. Een netwerkprinter op basis van Wifi is de investering veelal waard. Wilt u bovendien graag foto’s kunnen afdrukken, of gaat het u puur om documenten? Kies een all-in-one netwerkprinter met wifi, zodat u alle kanten op kunt.

Conceptmodus inschakelen en kalibreren

Wilt u zo zuinig mogelijk printen? U kunt daarvoor gebruik maken van een kladmodus of een conceptmodus, in te stellen via uw computer. U zorgt er daarmee voor dat de printer wat minder inkt gebruikt, maar voldoende om de documenten goed te kunnen lezen. Daarnaast is het interessant om voor een goede kalibratie te zorgen. U kunt hiervoor een wizard in bijvoorbeeld Windows 7 gebruiken, te vinden via het configuratiescherm en dan ‘beeldscherm’. Zorg ervoor dat de instellingen van uw scherm goed staan en gebruik bijvoorbeeld de Printer Test File van Digital Dog (https://digitaldog.net/tips/) om een goede testafdruk te maken.

Draadloos printen en gebruik van de cloud

Wilt u alles uit uw printer halen? Zorg er dan voor dat u draadloos kunt printen op een netwerkprinter. U kunt deze via wifi verbinden met diverse computers in uw thuisnetwerk, of zelfs met mobiele apparaten. Wilt u vanaf uw vakantieadres een afbeelding afdrukken om die thuis te laten zien? De laatste tip is Google Cloudprint of Apple Airprint. Dit zijn twee functies voor een printer die ervoor zorgen dat u vanaf iedere locatie een afdruk kunt maken met een mobiel apparaat, net als met ePrint van HP.