Effectiever printen voor de ZZP-er: 3 handige tips

01-12-2015 15:36

ZZP-ers beschikken vaak over een klein kantoor of werken vanuit huis, waar uiteraard een printer dient te staan. Deze 3 handige tips maken het printen een stuk gemakkelijker en voordeliger. Het is bovendien een uitstekend idee om online huismerk inktpatronen te bestellen, een stuk goedkoper dan de originele inktcartridges van de verschillende merken.

Printer met automatische documentinvoer
Het is bijvoorbeeld verstandig om als ZZP-er een printer met een automatische documentinvoer te kopen. Het maakt het een stuk eenvoudiger om documenten in te voeren en deze te scannen, het is niet nodig om de bestanden dan handmatig en één voor één aan te bieden. Het is wat dat betreft een investering die het werk als zelfstandige een stuk gemakkelijker maakt.

Dubbelzijdige afdrukken maken
Daarnaast is het als ZZP-er een goed idee om dubbelzijdig te printen. Het is dankzij de goedkope huismerk inktpatronen eenvoudig om op de kosten van de inkt te besparen, door dubbelzijdig te printen is er bovendien ook minder papier voor nodig. Vooral bij eigen documenten is het niet nodig om iedere afdruk op een eigen vel te maken, door voortaan dubbelzijdig af te drukken is het eenvoudig mogelijk om tot 50% van de papierkosten te besparen.

Draadloos printen met een netwerkprinter
Tenslotte is het als ZZP-er verstandig om een netwerkprinter aan te schaffen. Het is dan vanuit verschillende locaties in huis of op kantoor mogelijk om afdrukken te maken, de printer hoeft niet meer naast de computer te staan. Met moderne printers is het zelfs mogelijk om te printen vanaf een mobiel apparaat. Door goedkope inktcartridges van ons huismerk te bestellen kunt u gemakkelijk op de kosten besparen, waardoor er ruimte komt voor een investering in een netwerkprinter die u draadloos kunt benaderen om afdrukken te maken.